TENS & EMS

Hvad kan man behandle med TENS/EMS:

Akutte og kroniske smerter i nerver og muskler

Muskuløs udvikling (atrofi og dystrofi)

Regenerering af nervevæv

Postoperativ rehabilitering

Konservativ behandling for ortopædiske og neuromuskulære lidelser


Kontraindikationer:

Hjerteproblemer / haft forstyrrelser i hjerterytmen

Epilepsi

Udiagnosticerede smerter

Drægtig

På områder med ødelagt eller beskadiget hud

Akut feber

Infektionssygdomme

I nærheden af ondartet svulster


Bivirkninger:


Jeg behøver ikke klippe i hundens pels, men for at få forbindelse til hundens hud, må jeg gøre den meget våd, der hvor elektroderne skal sidde. Til det bruger jeg vand med lidt sprit i. Dette kan i få tilfælde give lidt tørhed og/eller rødme. Så check huden, der hvor elektroderne har siddet i dagene efter behandlingen.


Jeg behandler endvidere ikke på hoved, hals og nakke da det kan påvirke hjerterytmen og blodtrykket kan falde. Endvidere er der risiko for, at nerverne omkring luftrøret stimuleres, hvorved der er fare for, at luftrøret trækker sig sammen, så hunden får svært ved at trække vejret.


TENS/EMS


Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation (TENS)

Electrical Muscle Stimulation (EMS)Hvad er TENS/EMS:


Det er en metode, hvorved der anvendes en svag strøm til elektrisk stimulering af nerver og muskler, ved brug af elektroder der placeres på huden. Man sender specielt udformede elektriske impulser gennem huden og ind mod nervebanerne, herved kan man dels blokere for de egentlige smerteimpulser, dels aktivere kroppens naturlige smerteforsvar.


TENS/EMS er en lægeligt dokumenteret metode til at dæmpe smerteimpulser i nerve- og muskelsystemet, og har samtidigt en beroligende virkning. Metoden er derfor anvendt på de fleste danske human hospitaler og smerteklinikker. Det er en enkel og sikker smertebehandling, som understøtter kroppens naturlige smerteforsvar.


TENS/EMS kan ofte nedsætte eller erstatte et stort medicinforbrug.


Behandling med TENS/EMS kan variere på forskellig vis. Eksempelvis kan elektroderne placeres enten direkte på det smertefulde/skadet område, på akupunkturpunkter, triggerpunkter eller mere bredt som f.eks. et helt bagben ved let lammelse eller nedsat bevægelighed.


Da det kan være utroligt svært, at få hunden til at fortælle hvordan det føles, og at vide helt konkret, hvor hunden har smerter, har jeg valgt at behandle med et apparat, PT-2010-N Animal.


Denne maskine er lavet med både forprogrammerede og manuelle funktioner, kun til dyr. Dette apparat dække både TENS (nervestimulering) og EMS (muskelstimulering). Så hvis der ligger tvivl omkring, helt nøjagtigt hvor problemet er, så har jeg mulighed for at kører programmer, som dækker større områder, med forskellig intensitet og frekvens. På den måde er der stor chance for at få en effekt.


Min erfaring er:


Nedsat bevægelighed:

Hunden er sikkert røntgenfotograferet, men der er ikke fundet noget. Men hunden trækker på det ene ben. Dyrlægen har påvist en nedsat refleks reaktion, og dyrlægen mener, at den kan have fået gjort noget, ved en eller flere nerver. Her kan man så give nervesystemet stimulering, så det i flere tilfælde, får sin refleks tilbage, og forhåbenligt stopper med at trække/halte på benet.


Lammelser i forbindelse med f.eks. diskusprolaps. Her kan man prøve, med dyrlægens accept, at se om man ikke kan få stimulerede nervesystemet, til at vende tilbage til bedre nerveforbindelse, og forhåbenligt mindre lammelse eller forhåbenligt at lammelsen helt forsvinder.


I forbindelse med muskel tab. Her går den ind og sætter musklerne på arbejde, så de stille kan begynde at få styrke igen.


Der findes mange rigtig gode resultater for denne type behandling, og det har jeg jo selv erfaret en del gange nu, så jeg kan roligt anbefale denne form for behandling.


Hvis du vil høre mere herom, så giv mig et kald, så tager vi en uforpligtende snak om din hunds situation